В мобільній операційній системі iOS, 10 і 11 версії знайшли несправність, за допомогою якої можна легко зламати будь-який iPhone, просто відправивши на нього повідомлення.

Вперше про це стало відомо з ролика на YouTube, який з'явився на каналі EverythingApplePro. Автор ролика розповів на відео, що за допомогою відправки повідомлення з певним текстом "https://iabem97.github.io/chaiOS/" можна змусити телефон приймаючого зависнути намертво. Гаджет, на якому стоїть iOS 10 або iOS 11 повністю перестане реагувати на натискання на екран, також як і перестануть працювати всі значки і іконки.

Ось так можна знищити будь айфон:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Буквально через кілька хвилин після цього телефон автоматично перезавантажиться і почне працювати у звичному режимі. Однак, якщо знову відправити точно таке ж повідомлення, то через уразливості в системі смартфон знову намертво зависає і доведеться чекати, поки він знову не перезапуститься. Варто зазначити, що у відправника такого тексту телефон теж зависне, але буквально на кілька секунд. Для відвисання телефону, потрібно надіслати повідомлення "https://vincedes3.com/save.html".

Компанія Apple поки ніяк не прокоментувала ситуацію. А поки єдиним способом позбавлення від зловмисників, які надсилають такі повідомлення, які є їх блокування.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що iPhone X став доступний кожному.