Яке воно – життя поруч із Росією? На це питання нещодавно дали відповідь мешканці прикордонних населених пунктів, котрі знаходяться на тимчасово окупованій території.

Всі "переваги", про які так багато говорилося у прокремлівських ЗМІ, давно забуті: хіба що час від часу заманює людей по той бік можливість закупити та перепродати контрабандні товари. Наприклад, електроніку чи продукти харчування.

Роботи у східних містах годі й шукати, на пунктах великі черги, зокрема у селищах Новоазовськ, Успенка, Маринівка.

Навіть вчителі змушені так би мовити змінювати кваліфікацію і перетворюватися на торгашів. Навіть звичайного хліба часом не вистачає, тому що завозять його сюди всього кілька разів на тиждень. Така ж ситуація з одягом та промисловими товарами. Через низку заборон офіційно в РФ вони нічого не збувають.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Знайти вихід вдається хіба що молодим, тоді як покинуті напризволяще пенсіонери часто помирають у напівзруйнованих будинках – лікарі туди їдуть вкрай рідко.

Тому скільки б не розповідали окупанти про "нову республіку", але реальні факти красномовніші слів.

Дивіться: Життя Донбасу на кордоні з Росією

Як повідомляв портал "Знай.ua", силовики викрили оплот бойовиків у Львові.