В Одессі від кору помер ще один дорослий паціент. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

15 січня у міській інфекційній лікарні померла 30-річна жінка.

Крім того, у відомстві заявляють, що з 2017-го року від кору померло 7 осіб, з них 4 - діти.

"Ми продовжуємо посилені заходи з вакцинації проти цього небезпечного захворювання і закликаємо кожного уважно стежити за своїм здоров'ям. Ви можете вже хворіти на кір, але не знати про це", - зазначають у МОЗ.

Нагадаємо, інкубаційний період кору становить 6-21 днів.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Кір хворіють не тільки діти, але і дорослі: під загрозою всі, хто не має щеплення. У разі контакту з хворим на кір негайно зверніться до лікаря", - радять в МОЗ.

Також лікарі відзначають, що єдиний надійний спосіб захиститися від кору - вакцинація. 2 дози вакцини захищають від кору. Якщо дитина пропустив першу або другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу і отримаєте безкоштовне щеплення як можна швидше. Для дорослих: якщо ви не були вакциновані проти кору, вам також рекомендується зробити щеплення. Це можна зробити в приватних клініках.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на початку 2018 року в Україні на кір захворіли 1285 осіб - 856 дітей і 429 дорослих.