Людині важко оперувати поняттями "вічність" і "нескінченність". Вся справа в тому, що ніхто з нас ніколи не стикався з безмежними речами. Все, з чим протягом свого життя ми взаємодіємо, має свій початок і свій кінець, як би далеко він від нас не знаходився. Тим не менш, сучасна наука виходить з нескінченності всесвіту і просування нашого знання у все більш віддалені його частини лише підтверджує це. Відмінним прикладом можуть слугувати нові дані телескопа Хаббл, передають російські ЗМІ.

Неймовірні цифри, отримані при розрахунках, зайвий раз доводять, що жодних обмежень у Всесвіті не існує. Учені з NASA з'ясували, що скупчення галактик ACT-CLJ0102-4915 в сузір'ї Фенікса мінімум в три квдрлн разів важче, ніж найближча до землі зірка — Сонце. До найближчого з видимих скупчень нашої галактики не так легко дістатися — відстань між Землею і сузір'ям Фенікса становить не менше семи мільярдів світлових років.

Активність галактичного скупчення дозволить вченим дізнатися більше про темної матерії — формі речовини, яке не випромінює ніякого електромагнітного випромінювання і не взаємодіє з ним безпосередньо. Найбільшою з найближчих сверхскоплений галактик, як і раніше, залишається Ланиакея — її діаметр становить 520 млн світлових років. За даними вчених, сверхскупчення складається з 100 тис. галактичних скупчень з міліардами планет і зірок.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про скупчення космічних світляків

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще