Багато дівчат вважають, що при частому митті волосся воно втрачає цінний шкірний жир, який забезпечує захисну функцію.

Про це повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на healthystyle.info.

Однак не варто турбуватися з цього приводу: на щастя, людський організм має властивість швидко відновлюватися, тому вже через місяць волосся, які перебували до цього в жалюгідному стані, значно поліпшать свій зовнішній вигляд за рахунок активної діяльності сальних залоз. Крім того, сучасні шампуні досить дбайливо ставляться до шкіри голови і волоссю.

Деяких з нас від регулярного миття голови зупиняє ризик появи лупи. Але лупа, як відомо, грибкове захворювання і її простіше «дістати» надівши головний убір іншої людини, яка страждає подібною неприємністю. Також лупа може передатися через чужу гребінець, що найбільш ймовірно.

Легенди про те, що лупа виникає через звикання до шампуню, не має під собою підстав. Але у випадку з використанням шампуню, може виникнути лущення шкіри голови при неправильному підборі кошти, адже шкіра в цій частині тіла у всіх різна, отже, і склад шампуню може бути індивідуальний для кожного члена однієї сім'ї.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Не дивлячись на те, що шампунь зовсім недовго знаходиться на волоссі, не варто економити на цій статті витрат. Занадто дешеві шампуні часто містять синтетичні сульфати, які можуть викликати сухість і роздратування при щоденному використанні.

При виборі шампуню обов'язково звертайте увагу на склад. У нього повинні входити додатково масла і вітаміни. Також на упаковці буває вказано, що засіб підходить для щоденного використання.

Мити голову дитячим шампунем - можна і потрібно! Так як дитяча шкіра дуже ніжна, виробники намагаються зменшити концентрацію хімічних речовин або зовсім звести їх нанівець. Миття голови дитячим шампунем допоможе зберегти волосся і не піддавати їх структуру агресивного впливу хімії.

Не забувайте про те, що крім спеціальних шампунів слід користуватися бальзамом для шкіри голови, він сприяють зволоженню і відновленню волосся. Якщо ви миєте голову щодня, застосовуйте бальзам приблизно через день. Цього буде достатньо для підтримки необхідного рівня вологості волосся. Різні маски, як косметичні, так і виготовлені в домашніх умовах за народними рецептами слід використовувати не менше 1 разу на тиждень.

Дотримуючись цих простих порад ви зможете до самої старості зберегти густоту, блиск і шовковистість вашого волосся.

Раніше портал "Знай.ua" писав про популярні зачіски в зимовий сезон.