Можна вчитися програмувати на курсах, а можна удосконалювати навички в процесі гри. Відомий український стартап CheckiO відкрив бета-версію своєї нової гри - Empire of Code.

"Створення настільки складного продукту, як захоплююча гра з глибокою інтеграцією програмування - це не просто", - уточнює CEO проекту Ліза Авраменко.

Empire of Code - це стратегія з елементами програмування, тактики та економіки. У ній гравці можуть будувати велику імперію, покращувати властивості будівель і продуктивність фабрик, воювати з ворогами. У гру можуть грати всі, не тільки програмісти. Однак уміння гравця "кодити" стає додатковою зброєю. Це дозволить в рази поліпшити показники фабрик, прискорити процеси будівництва, написати алгоритм своїм військам, які битимуться з ботами на інших планетах.

Читайте також: Українка створила портативну колонку, яка здобула міжнародну премію

У грі використовуються такі мови програмування, як Python і JavaScript.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, CheckiO - один з найвідоміших українських стартапів. Це гра, в якій програмісти можуть змагатися у написанні найбільш красивого коду для вирішення якоїсь задачі. Засновником його є Олександр Лябах.