Український співак Михайло Хома, фронтмен гурту DZIDZIO, який став жертвою двійника-плагіатора з ім'ям DZIDZ'OFF, звернувся в суд та відстояв авторські права на свої пісні та фірмовий образ.

Суд зобов'язав учасників DZIDZ'OFF Остапа Данилова, Юлію Василець та автора проекту - екс-учасника гурту DZIDZIO Олега Турка (Лесика) - виплатити багатотисячний штраф, а також оприлюднити рішення суду, згідно з яким діяльність колективу-двійника була порушенням авторських прав, повідомляє ТСН.

У судовій постанові зазначено, що кожен з учасників DZIDZ'OFF зобов'язаний виплатити позивачеві ТОВ "Мейсон ЕНТЕРТЕЙМЕНТ" суму в розмірі 116 000 гривень, а також оплатити судовий збір та витрати на проведення судової експертизи. Загальна сума виплат складе 398 220 гривень.

Крім цього учасники гурту двійника-плагіатора повинні найближчим часом опублікувати у ЗМІ повний текст рішення суду. Обов'язковою умовою є друковані видання з тиражем більше 100 000 екземплярів.

У прес-службі DZIDZIO прокоментували журналістам рішення суду та розповіли, куди підуть кошти, які перерахує колектив-двійник.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Всі кошти за рішенням ТОВ "МЕЙСОН ЕНТЕРТЕЙМЕНТ", що будуть стягнені з порушників, будуть спрямовані на благодійну допомогу хворим дітям", - прокоментували у DZIDZIO.


Нагадаємо, що вихід з гурту DZIDZIO гітариста Олега Турка (Лесика) супроводжувався гучним скандалом, після чого у 2016 році музикант створив власну групу DZIDZI'OFF, яка стала незаконно використовувати матеріали та образ Михайла Хоми в концертній діяльності та зйомках аналогічних гумористичних програм.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в зоні АТО колеги DZIDZIO влаштували співаку шокову терапію.