Виявляється, група приймає рішення і справляється з завданнями краще, ніж одна людина. Це показало дослідження, проведене в Університетському коледжі Лондона. У ньому взяли участь 5180 людина. Фахівці перевіряли ерудицію добровольців.

Учасників просили, наприклад, назвати висоту Ейфелевої вежі або кількість голів, забитих на чемпіонаті світу з футболу 2010 року. Спочатку добровольці відповідали на 8 питань поодинці. Потім їх розділили на групи по 5 осіб і попросили відповісти на 4 питання за хвилину. Дослідження показало: у групі добровольці робили на 49,2% менше помилок.

Обговорення з іншими людьми допомагало учасникам наблизитися до правильної відповіді. Також дослідники помітили, що людям, які дотримуються зовсім протилежних думок, в групі вдавалося прийти до консенсусу в третині випадків.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що вчені назвали тренування, яка гальмує старіння.