Служба безпеки України блокувала діяльність конвертаційного центру в Дніпропетровській області. Він працював на терористів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники, за сприяння посадовців одного з найбільших комерційних банків країни, з початку цього року незаконно перевели в готівку майже 200 мільйонів гривень. Також конвертцентр надавав послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету і незаконного формування податкового кредиту.

До протизаконних оборудок всього залучили понад 30 підприємств з усієї країни. До цього списку входили й ті компанії, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Співробітники Управління СБУ в Дніпропетровській області затримали кур'єра. Вони вилучили в нього понад 600 тисяч гривень готівкою, підроблену фінансово-господарську документацію підприємств, а також комп'ютерну техніку з системами "клієнт-банк".

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Директор Одеської ТЕЦ фінансував луганських терористів (відео)

Правоохоронці за даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "фінансування тероризму".

Наразі співробітники спецслужби проводять невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до функціонування конвертаційного центру.