Вже, мабуть, всі помітили, що 19 січня Хрещення Господнє. Навіть ті, хто не цікавиться подібним, вже встиг прочитати одну з новин про це свято. Майже всі головні традиції Хрещення Господнє пов'язані з водою, адже вважається, що вона в ці дні має особливі властивості. Але, звичайно, для цього спочатку потрібно віднести до церкви і освятити, але на цьому все не закінчувалося. Ми вирішили розповісти вам, що можна робити зі святою водою після Хрещення.

Що не можна робити зі святою водою після Хрещення

Тут варто трохи додати про купання в ополонці, адже там воду теж святять і багато людей сприймають купання, як магічний ритуал, адже так можна позбутися гріхів і оздоровитися. Але, занурившись в ополонку, потрібно чітко розуміти, для чого ви це робите. Також варто пам'ятати, що вода, яка непридатна для пиття, проте підлягає освяченню, зовсім не обов'язково повинна бути для пиття.

А от з водою, яку ви освятили в церкві не можна робити наступне:
- Використовувати святу воду для ворожіння, адже це суперечить всім релігійним канонам.
- Не можна думати, що вода з будь-якого джерела може стати святою в 12 ночі 19 січня. Незважаючи на свято, воду у вашому крані ніхто спеціально святити не буде.
- Так само в Хрещення не можна йти за освяченою водою вночі.
- Вірити, що опівночі вода в річці зупиняється навіть починає текти в іншу сторону, і тим більше - що це можуть бачити далеко не всі, а тільки гідні, обрані, праведні і т. д.;
- Так само для зцілення не можна приймати ванну зі святою водою.
- Якщо ваша свята вода зіпсувалася, то не можна вважати, що батюшка погано молився, чи ви десь згрішили. Це нормальний фізичний процес, на який ні кадило, ні ікона ніяк не вплине. Її потрібно просто вилити в унітаз.

Що потрібно робити зі святою водою

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У церкві кажуть, що можна окропити святою водою будинок, щоб вона захищала його від бід. Так само, якщо хтось з ваших родичів хворий, то можна випити кілька ковтків. Вважається, що свята вода може зцілити від всіх хвороб.

Дивіться: СВЯТА ВОДА (фільм "Велика таємниця води")

Тепер ви знаєте, що не можна робити зі святою водою після Хрещення.