У 2014 році під час втечі екс-президент України Віктор Янукович хотів прихопити з собою свою свиту. Зокрема, він запропонував співробітникам управління державної служби охорони тікати з ним у Росію. Про це на допиті в суді щодо держзради Януковича на умовах анонімності заявив один з колишніх співробітників ДСО. Аудіотрансляцію з засідання на своєму YouTube-каналі оприлюднила Генеральна прокуратура України.

"Ми приїхали в місто Ялта, заїхали в санаторій або будинок відпочинку, чи базу відпочинку, яка швидше за все належала Російській Федерації... Це було в 17-18 годин 23 числа (лютого, - ред.). Близько 22:00 23 числа від тодішнього керівника служби безпеки президента України (Костянтина, - ред.) Кобзаря прийшла команда, що терміново збираємося. Ми терміново зібралися і тим же складом виїхали в напрямку Севастополя", - сказав він.

Дивіться, які спливли подробиці на судовому засіданні по справі Януковича про держзраду:

Свідок також повідомив, що поблизу Севастополя держохорона Януковича заїхала на територію військової частини РФ в Козачій Бухті. Там хлопців зустріли вже росіяни. Пізніше Костянтин Кобзар наказав своїм підопічним зібратися гуртом, оскільки очікувалося поява Януковича.

Віктор Янукович зі своєю охороною:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми зібралися, підійшов Янукович і запропонував нам, якщо у когось є бажання, їхати з ним далі, а хто хоче залишитися - може залишитися. Куди далі - не сказав, місто або країну не називав. Я і ще кілька співробітників вирішили залишитися, також Кобзар зазначив Януковичу, що треба написати відмову від державної охорони, наскільки я знаю, він це зробив", - зазначив він.

Зрадники, які вирішили вірою і правдою служити далі "легітимному", здали зброю і спецзасоби.

"Іванцов Дмитро, Мерлич Віталій, Аппа, Головинець, Тимчук, Рубан Віктор, Бернадський та Кобзар. Мені невідомо, де вони зараз знаходяться", - озвучив імена зрадників свідок.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" вже повідомляв про бажання Віктора Януковича повернутися в Україну. Ця новина відразу ж породила масу мемів і коментарів у мережі.