Проти президентського законопроекту щодо створення Антикорупційного суду виступили головні міжнародні донори України – МВФ і Світовий банк, оскільки цей документ не враховує рекомендації Венеціанської комісії та потребує переробки.

Про це заявив народний депутат, засновник політичної партії «ОСНОВА» Сергій Тарута в ефірі телеканалу «Україна».

«Коли керівництво країни грабувало український бюджет, Захід на це дивився крізь пальці, але коли розкрадається фінансова допомога міжнародних донорів, то наші західні партнери змушені ставити жорсткі умови. Вони, МВФ і Світовий банк, прив’язали надання подальшої фінансової допомоги до створення Антикорупційного суду», – зазначив Сергій Тарута.

Засновник партії «ОСНОВА» також заявив, що президентський законопроект по створенню Антикорупційного суду є спробою ввести в оману західних партнерів України.

«Сьогодні є рекомендації Венеціанської комісії, які за трьома дуже важливими пунктами поза обліком в президентському законопроекті. Тому Порошенко повинен відкликати свій законопроект, врахувати в новій версії документа рекомендації Венеціанської комісії і знову внести його в парламент. І нарешті почати реальну боротьбу з корупцією», – підкреслив Сергій Тарута.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", суперечливі положення про створення Антикорупційного суду в Україні поставили під загрозу безвіз.