Спільна доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН та Організації економічного співробітництва і розвитку свідчить, що ціни на продовольство будуть поступово знижуватися впродовж найближчого десятиліття.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Генеральний секретар ОЕСР Анхель Гурріа зазначив, прогноз по світовому сільському господарству більш стабільний, порівняно з останніми роками.

"Однак ми не можемо виключити ризиків, пов'язаних з новими стрибками цін у найближчі роки", - додав він.

Генеральний директор сільгоспорганізації ООН Жозе Граціану да Сілва вважає, що, незважаючи на зниження цін, недоїдання залишається найбільш серйозною проблемою найменш розвинутих країнах світу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Чисельність населення землі до кінця століття досягне 11 млрд. - ООН

У спільній доповіді зазначається, що до 2024 року виробництво рибної продукції збільшиться майже на 20%. В 2023 році, згідно з очікуваннями, зростання в секторі аквакультури перевищить загальний "дикий" улов.

Виробництво м'яса буде реагувати на коливання цін. Більш низькі ціни на кормове зерно сприятимуть відновленню рентабельності в секторі.

Експортувати молочні продукти на світовий ринок в основному будуть чотири основні країни-постачальники. Серед яких Нова Зеландія, країни Європейського союуз, США, а також Австралія.