Українська економіка може демонструвати значні темпи зростання в найближчі кілька років, але на добробуті громадян це відобразиться дещо пізніше.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Варто відзначити, що таке припущення висловив економічний експерт Максим Праздников.

"Офіційний прогноз на цей рік становить близько 3% зростання ВВП. При тому, що всі економісти-експерти в один голос говорять, що якщо ми хочемо не відставати від світових темпів, то це повинно бути мінімум 5-6%. Такий запас дійсно є, такі темпи абсолютно реальні. Тобто, питання впирається в певні реформи", - вважає він.

Разом з тим він додав, що при відповідній законодавчій підтримці зростання ВВП може перевалити позначку в 5%.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Якщо протягом цього року будуть прийняті відповідні законопроекти, то це дасть хороший поштовх. Дійсно, 5-6% - це не межа", - підкреслив Праздников.

При цьому він зазначив, що прості українці не відразу відчують це на вмісті своїх гаманців.

"Це дуже цікаве питання. Ми говоримо про макроекономіку. Це те, що дещо відкладено у часі. Якщо ми говоримо про те, що відбувається деяке зростання на сьогоднішній день, то зазвичай прості люди відчувають це з певним часовим лагом. Це вічна проблема нашої країни. Зазвичай такий часовий лаг займає від року до трьох", - додав економіст.

Володимир Гройсман пообіцяв безпрецедентний ріст економіки в Україні.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що експерт пояснив, чому влада гальмує підвищення пенсій для українців.