Останнім часом українські заробітчани почали користуватися неймовірною популярністю у Польщі. Керівники фірм готові піти на все, аби не втратити фахівців: підвищили навіть погодинну оплату праці від 9 злотих до 11 в годину (98 грн).

За кожного нашого співвітчизника банки пропонують рекрутерам (спеціалістам з пошуку іноземних співробітників, - ред.) по € 50, якщо він захоче відкрити рахунок, повідомляє Politeka.

Почали також виготовляти продукцію спеціально для українців, принаймні, на дрібних підприємствах, запроваджують окремі спеціальні тарифи і оператори мобільного зв'язку – із безкоштовним доступом в соцмережі і месенджери, а польська пошта активно хизується постійними знижками на посилки в Україну.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Щоб нашим заробітчанам не було так сумно, організовують вечірки і танці, в бібліотеках готують добірки книг, котрі можуть зацікавити іноземців. І така активність цілком зрозуміла, адже за останніми статистичними даними виїхали на заробітки більше мільйона українців, але реальні цифри набагато перевищують ці показники. Тому й доводиться місцевим керівникам змінювати правила:

"Я ось зараз в Google задаю польською мовою "банківські послуги для українців", і у мене відразу випадає шість банків, де для українців українською мовою пропонують послуги. Якщо ви приїдете на автовокзал Варшави, то побачите, що там оголошеннями і рекламою на українському обвішані всі стіни. Це і банки, і мобільний зв’язок з більш дешевими дзвінками і SMS на батьківщину, і житло, і готелі. Дійсно польський бізнес зараз конкурує за українців, тому що їх досить багато. У тому числі і молоді", - пояснюють експерти.

У той же час поляки борються із нелегалами, вигадуючи для них всілякі обмеження: приміром, дається тиждень після прийому на роботу на в’їзд в країну, і якщо працівник не встигне, то віза анулюється.

Найбільш затребуваними у Польщі досі залишаються вакансії в IT-сфері , обслуговуючого персоналу у зонах відпочинку та у галузі сільського господарства.

Дивіться: скільки заробляють українці у Польщі?

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям пояснили деталі працевлаштування у Польщі.