Після вибуху в китайському Тяньцзіні місцева влада заблокувала більше 360 акаунтів в різних соцмережах через неправдиві чутки, які розпускають їх автори.

Про це повідомили в адміністрації кіберпростору КНР.

Згідно з інформацією, після катастрофи деякі користувачі інтернету, серед яких місцеві популярні блогери, почали розміщувати повідомлення про розграбування магазинів і тотальну смертність в радіусі одного кілометра від вибуху, що не відповідає дійсності.

Читайте також: На місці потужного вибуху в Китаї знайшли живу людину

Крім того, деякі підприємливі користувачі намагалися заробити на трагедії під виглядом родичів жертв вибуху та представників благодійних фондів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, вибух і подальша пожежа сталися ввечері 12 серпня в китайському місті Тяньцзінь. За останніми даними, постраждали 720 осіб.