Жителі Києва тепер самі будуть платити за повірку лічильників.

Як передає domik.ua, така норма передбачена в Законі України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", який вступив в чинності 2 серпня 2017 року.

У Кіевводоканалзаявілі, що зі структури тарифу на холодне водопостачання виключені витрати на повірку приладів обліку енергоресурсу, які вступили в силу з 29 листопада 2017 року. У зв'язку з чим компанія припиняє безкоштовно виконувати роботи по повірці лічильників води. Це ж стосується демонтажу, транспортування та монтаж приладів обліку.

"Всі заявки, отримані на повірку квартирних лічильників холодної води до 31.12.2017 року, будуть виконані силами та за рахунок компанії в найближчі два місяці згідно запланованого графіку", - відзначили в компанії.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер за новими правилами кияни самі будуть оплачувати повірку лічильників. При цьому перевірка проводиться не рідше одного разу на шість років для засобів механічного типу і не рідше одного разу на дев'ять років для засобів інших типів.

Золота комуналка

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що подарунком під ялинку в 2018 році для українців стало чергове підвищення цін на комунальні послуги. Здавалося б, куди вже більше, а виявляється, є куди: зовсім скоро доведеться платити більше за воду і електрику.