Загострення бойових дій на Донбасі сталося через невизначений статус окупованих територій Донецької та Луганської областей і прагнення Росії зберегти вплив на Україну.

Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor,

На думку експертів з США, про майбутню ескалації ситуації на Донбасі кажуть нинішня активізація бойових дій та тактичні переміщення військової техніки.

"Деескалації на Донбасі перешкоджає відсутність певного політичного статусу окупованого регіону і позиція Росії, яка хоче зберегти свій вплив над Україною. Зараз, незважаючи на кілька укладених раніше угод про припинення вогню, сторони збільшують свою готовність до проведення військових операцій", - йдеться в документі.

Читайте також: Донецькі правоохоронці затримали бойовика "Сомалі" (відео)

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Аналітики компанії звернули увагу на інцидент, що трапився 12 серпня, коли бойовики обстріляли позиції сил АТО з 220-мм реактивних систем залпового вогню "Ураган".

"Боєприпаси, використовувані в установках даного типу, дуже рідкісні. Якщо бойовики самопроголошених республік будуть застосовувати цю зброю протягом довгого часу, це буде прямим свідченням того, що їх підтримує Росія", - зауважили у приватній розвідці США.