Загострення бойових дій на Донбасі сталося через невизначений статус окупованих територій Донецької та Луганської областей і прагнення Росії зберегти вплив на Україну.

Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor,

На думку експертів з США, про майбутню ескалації ситуації на Донбасі кажуть нинішня активізація бойових дій та тактичні переміщення військової техніки.

"Деескалації на Донбасі перешкоджає відсутність певного політичного статусу окупованого регіону і позиція Росії, яка хоче зберегти свій вплив над Україною. Зараз, незважаючи на кілька укладених раніше угод про припинення вогню, сторони збільшують свою готовність до проведення військових операцій", - йдеться в документі.

Читайте також: Донецькі правоохоронці затримали бойовика "Сомалі" (відео)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Аналітики компанії звернули увагу на інцидент, що трапився 12 серпня, коли бойовики обстріляли позиції сил АТО з 220-мм реактивних систем залпового вогню "Ураган".

"Боєприпаси, використовувані в установках даного типу, дуже рідкісні. Якщо бойовики самопроголошених республік будуть застосовувати цю зброю протягом довгого часу, це буде прямим свідченням того, що їх підтримує Росія", - зауважили у приватній розвідці США.