День соборності України щороку відзначається 22 січня. Це торжество настільки важливе не тільки через возз'єднання УНР і ЗУНР. Рівно 99 років тому вперше була проголошена незалежність України. Звичайно, День незалежності відзначається аж ніяк не взимку, адже пізніше цю дату довелося проголошувати повторно. Тим не менш, День соборності України не став менш значущим через це, тому в Києві 22 січня буде чимало святкових заходів.

День соборності України 2018: святкові заходи в Києві

О 10:30 розпочнеться церемонія покладання квітів до пам'ятників поета Т. Г. Шевченка і історика М. С. Грушевського. Тут візьме участь низка державних осіб, включаючи президента України Петра Порошенка. Всі вони приєднаються до урочистого зібрання, присвяченого Дню соборності та 100-річчю проголошення незалежності УНР в 12:00.

Так само, майже всі київські музеї і бібліотеки приєднаються до святкування Дня соборності України і там будуть організовані тематичні виставки про історію УНР і ЗУНР. Крім цього, в Києві буде організовано досить багато читацьких конференцій, книжкових та фотовиставок по святковій тематиці.

На Хрещатику буде розгорнуто найдовший прапор України в рамках акції "Об'єднаємо Україну". Вона відбудеться на тротуарній частині вулиці від Європейської до Бессарабської площі. А на мосту Патона з самого ранку була організована найдовша живий ланцюг. Це відбувалося в рамках акції "День соборності України". Варто відзначити, що ця подія вже традиційно для столиці, адже подібний живий ланцюг з'являється вже не перший рік.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дивіться: День соборності України: як зазначає Київ

У Києві буде закрито вихід з підземного переходу станції Театральна до Музею історії Києва з 8:00 до закінчення заходів до Дня Соборності України.

Тепер ви знаєте, які святкові заходи на честь Дня соборності України будуть проходити в Києві і, можливо, візьмете участь в них.