Через раптовий спалах кору в Україні, громадян масово закликають робити щеплення. Однак медики назвали умови, коли вакцинація протипоказана.

Як повідомили на сторінці МОЗ в Facebook, протипоказань до щеплення досить багато. І ці обмеження відповідають європейським стандартам.

Наприклад, застуда з температурою тіла 38 °С не є протипоказанням. А от якщо гарячка більше 38,5 °С, тоді процедуру щеплення доведеться відкласти.

Також варто звернути увагу, якщо у вас чи вашої дитини є наступні проблеми зі здоров'ям:

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини або відома алергічна реакція на один з компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок і т.д.).
  • Захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії у онкологічних хворих, при вживанні великих доз стероїдних гормонів, при вживанні ліків, що пригнічують імунітет, при СНІДі).
  • Вагітність. Вакциною КПК (кір - паротит - краснуха) не робила щеплення вагітних, оскільки вона містить живі віруси. Щеплення проти кору необхідно зробити на етапі планування вагітності.
  • У разі виникнення тимчасових протипоказань до вакцинації дитина отримує так званий медовідвід від щеплень.

В будь-якому випадку, якщо є сумніви щодо здоров'я, наскільки ви готові до вакцинації, вирішить спеціальна імунологічна комісія.

А також ті діти, які за календарем щеплень за певних причин пропустили чергову вакцинацію, то її потрібно обов’язково зробити.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як діяти в епіцентрі епідемій