Сьогодні у Варшаві відбувся великий військовий парад на честь Національного свята польського війська. Центральними вулицями Варшави пройшли маршем близько тисячі солдатів, проїхали танки, військові літаки зафарбували небо в національні кольори.

Про це передає інформагенція dpа з посиланням на польські ЗМІ.

На тлі свята президент Польщі Анджей Дуда оголосив про наміри модернізації польських збройних сил у зв'язку з конфліктом на сході України.

Окрім того, Дуда закликав НАТО до "зримої" та "відчутної" присутності на східному фланзі Альянсу. Президент заявив, що має на увазі постійну військову інфраструктуру та спільні або американські бази на території Польщі.

За кілька днів до цього президент Дуда заявив, що Польща не хоче бути "буферною зоною НАТО" між Німеччиною та Росією.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Читайте також: 64% українців у липні проголосували б "за" вступ до НАТО

У польському уряді вже висловили підтримку позиції президента країни.

"Уряд сподівається, що на саміті НАТО в Варшаві у 2016 році будуть ухвалені рішення про створення "сильнішої та тривалої присутності НАТО на польській території", - заявив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк.

Він додав, що НАТО повинен відреагувати на постійну загрозу на сході Європи, маючи на увазі конфлікт на Донбасі.