У війні майбутнього люди будуть лише спостерігачами. Тактичні рішення будуть приймати роботи. Американські військові експерти вважають, що людей стане менше і їх удосконалять технологічно або генетично.

Про це повідомляє Defense One.

Головна роль у війнах майбутнього, на думку фахівця з технологій Патріка Такера, належатиме роботам. В силу значно збільшеного ритму бойових дій люди опиняться за бортом прийняття рішень.

Такер зазначає, що це йде врозріз з сучасними установками американської армії. На даний момент використання безпілотників завжди контролюється людиною і саме вона приймає рішення про нанесення удару. Вертикальна схема організації збройних сил замінять на масштабну самоорганізуючу систему. Люди в ній будуть існувати пліч-о-пліч з роботами.

Механічні солдати зможуть об'єднуватися в групових ботів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку експерта, на полі бою буде менше людей, ніж зараз. Однак їх "вдосконалять". Для ефективної битви нарівні з роботами супер-людей оснастять екзоскелетами та імплантами. Їх сенсорні і когнітивні функції покращать технологічно або шляхом генної модифікації.

Читайте також: Учені проти застосування термінаторів під час воєн

Наразі військові заперечують інтерес до хірургічних і генетичних маніпуляцій з людським організмом. Проте багато компонентів, необхідних для такого "удосконалення", активно розвиваються. Це відбувається всупереч можливим етичним або правовим колізіям.

Використання датчиків, на думку Такера, може виявитися уразливим місцем армії. Маючи доступ до даних з сенсорів, противник зможе аналізувати біофізичну активність військ США. Він, можливо, впливатиме на їх мозкову активність і прийняття рішень.

На думку Патріка Такера, таке майбутнє може виявитися страшніше за потенційного ворога.