Агентство нацбезпеки Сполучених Штатів вело масштабне електронне стеження в країні, завдяки співпраці з великою американською телекомунікаційною компанією "AT&T".

Про це пише New York Times, посилаючись на документи, надані виданню колишнім співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

"Вже давно відомо, що американські телекомунікаційні компанії тісно взаємодіяли з розвідувальним агентством. Нові документи АНБ показують, що його стосунки з "AT&T" вважалися унікальними і особливо продуктивними. У паперах компанію називають "надзвичайно схильною до співпраці " та хвалять за "особливе бажання допомогти", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Угорщина веде активну розвідку в Україні через АТО

Згідно документів, співпраця з боку компанії включала цілий перелік секретних робіт, які здійснювалися в період з 2003 по 2013 роки. Вона надала Агенству доступ до мільярдів електронних листів, які проходили через її мережі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також телекомунікаційна компанія надавала технічну допомогу у виконанні секретних постанов суду, дозволяла перехоплення всіх інтернет-комунікацій в штаб-квартирі ООН, яка користувалася послугами "AT&T" .