Активну користувачку соціальної мережі Facebook Ірину Горелікову із Севастополя працівники ФСБ викликали на допит через її повідомлення про виступ на конференції Мустафи Джемілєва.

Центр журналістських розслідувань повідомив, що працівники служби цікавились, з якої метою жінка пише подібні статті та хвилювалися через можливі, з її сторони, заклики до бунту.

Повістку на допит працівники ФСБ надіслали через те, що їх непокоїть матеріальна цілісність Російської Федерації. Гореліковій також запропонували переїхати на материкову частину України через її політичну позицію.

"Відповіла, що це моя думка, і дуже поважаю Джемілєва і довіряю йому. Я їм запропонувала фізичну ліквідацію, бо їхати навіть не думаю", - цитують блогершу у Центрі журналістських розслідувань.

Читайте також: У Луганську з'явився неофіційний пункт пропуску - ОБСЄ

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Це не перший випадок, коли спецслужби Росії проводять у Криму подібні допити. За підтримку України постраждав та відчув на собі тиск вже не один користувач інтернету.