Будівництво одного опорного пункту в зоні проведення АТО коштує державі близько трьох мільйонів гривень.

На лінії розмежування будуть зведені ще 250 опорних пунктів для військових і кілька сотень бетонних вогневих споруд. Про це повідомив спікер Генштабу Владислав Селезньов.

"Вартість тільки одного опорного пункту становить до трьох мільйонів гривень", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Президент Петро Порошенко вже затвердив план будівництва фортифікаційних укріплень, наголосив Селезньов. За його словами, перша лінія оборони повністю готова. Її будівництво було на контролі у Збройних сил України. Другу і третю лінію оборони наразі зводять облдержадміністрації.

Будівництвом займаються як приватні фірми, так і будівельні підприємства. А хід робіт контролюють комісії, до яких входять офіцери з бойових частин, військові інженери та представники Міноборони.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: На День прапора у Києві урочисто поховають невідомого воїна АТО

Нагадаємо, до процесу зведення фортифікаційних споруд на сході України долучилися 20 областей. Оборонні споруди складатимуться з сотень бліндажів та окопів різного призначення, десятків опорних пунктів і вогневих споруд.