Міністерство економічного розвитку та торгівлі очікує подальшого уповільнення падіння ВВП у 2015 році, через покращення динаміки у всіх галузях реального сектору економіки.

Про це йдеться в аналітичній записці Міністерства економічного розвитку та торгівлі, пише Українська правда.

"У січні-вересні та за підсумком 2015 року очікується подальше уповільнення падіння ВВП, через покращення динаміки у всіх галузях реального сектору економіки", - говориться в повідомленні.

Стабілізація ситуації на фінансовому ринку та відновлення економічної активності на сході країни сприятиме покращенню динаміки, наголошують в Мінекономіки.

"Крім того, важливий вплив матиме пристосування бізнесу до нових умов, про що свідчать дані опитувань НБУ стосовно покращення ділових очікувань підприємств у другому кварталі, зокрема, у сфері їх фінансово- економічного стану та зменшення вільних виробничих потужностей, на фоні активізації економічних реформ", - повідомляє Мінекономіки.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Інвестклімат України за 8 років не отримав позитивних оцінок

Проте найбільший вплив матиме ефект низької статистичної бази, йдеться в аналітичній записці.

Нагадаємо, раніше Мінекономіки повідомляло, що у другому кварталі 2015 року відбулося покращення динаміки ВВП. Обсяг ВВП у другому кварталі 2015 року скоротився на 14,7%, порівняно з попереднім кварталом - на 0,9%. За розрахунками, падіння у першому півріччі 2015 року становить 15,9%.