Рекс Тіллерсон, глава корпорації ExxonMobil, який виступає проти антиросійських санкцій, офіційно став 69-м держсекретарем США.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal. Запрошення стати керівником американського зовнішньополітичного відомства 64-річний Тіллерсон отримав від нового президента США республіканця Дональда Трампа.

Трамп назвав Тіллерсона досвідченим менеджером і бізнесменом, та особливо підкреслив його досвід проведення "великих угод" в Росії.

Читайте також: Кремль заспівав дифірамби новому держсеку

За словами колег Тіллерсона, мало хто з громадян США так близько спілкувався з Путіним,з яким новоспечений держсекретар знайомий з тих пір, як представляв інтереси ExxonMobil в Росії. Зазначимо, що корпорація Тіллерсона почала співпрацювати з "Роснафтою" у 2011 році. Голова ExxonMobil зацікавлений у знятті санкцій з Росії, адже це принесе мільярди його бізнесу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Рекс Тіллерсон свого часу особисто отримав орден від президента Росії Володимира Путіна.

Після того, як Трамп прийняв рішення обрати держсекретарем США Рекса Тіллерсона, Кремль заспівав дифірамби новому держсеку.