Стрімкий розвиток технологій пов'язаних зі штучним інтелектом дають суспільству абсолютно нові можливості. І іноді ці можливості наближають нас до похмурих сюжетів антиутопістів минулого століття. Так, у Японії почали тестувати алгоритм, який дозволяє не тільки розкрити вже скоєні злочини, але і "передбачити" протиправні дії в майбутньому. Як повідомляють російські ЗМІ, нейромережа поки що не зробила жодного правильного прогнозу, однак розробники покладають на неї великі надії.

В Японії вирішили поекспериментувати зі штучним інтелектом для запобігання та передбачення злочинів. Експеримент проведуть в одному з найбільш густонаселених районів країни — префектурі Канагава, яка межує з Токіо.З квітня в поліцейську систему цього регіону буде запроваджено самонавчальний алгоритм, який буде аналізувати масу не взаємопов'язаної інформації, у тому числі з соціальних мереж.

Розробники проекту припускають, що це допоможе виявляти осіб, схильних і причетних до правопорушень, передбачити їх подальші кроки і місце вчинення нового злочину. В першу чергу мова йде про злодіїв, вбивць і т. п. Система буде будуватися на сучасній математичній статистиці. Раніше японська поліція також використовувала комп'ютерний аналіз, для визначення найбільш криміногенних районів. Однак поки передбачити злочин не вдавалося.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про нейромережу для відлову синіх китів

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще