Над українцями нависла нова загроза від шахраїв, які цього разу полюють не на готівку людей, а на їх криптовалюту.

Про нові шахрайські схеми з криптовалютами розповів директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем "ЕМА" Олександр Карпов,- пише UBR.

"Все, що шахраї намагалися робити зі звичайними платіжними картами, з сайтами для переказу коштів, для поповнення телефонів - зараз вони роблять з криптовалютою", - заявив Карпов.

Однак це не єдиний спосіб, як обманути довірливих українців та заволодіти їхнім майном.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вам можуть запропонувати будь-яку схему збагачення з криптовалюти - і вас обдурять. Або вам запропонують фішинговий кріптогаманець, або покажуть псевдокріптомайнінг, або запропонують послуги псевдокріптобіржі", - повідомив Карпов.

Наразі криптовалюта у нашій країні не має правового статусу, тому шахраям легше і без ризику йти на подібні прийоми.

"Якщо немає шкоди, тому що не зрозуміло, що криптовалюта таке, то нікого притягати до відповідальності", - резюмував Карпов.

Дивіться, що таке криптовалюта та як вона працює

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", популярну в усьому світі криптовалюта Bitcoin втратила свої лідируючі позиції.