З кожним днем шахраї вигадують все більш хитромудрі афери. Українцям телефонують від імені міністерства і пропонують виплатити компенсацію за участь у "МММ".

Про це повідомили у Міністерстві фінансів, передає УНН.

"Останнім часом в Мінфін надходять повідомлення про те, що від імені міністерства здійснюються дзвінки громадянам і пропонується компенсація за минулі участь в АТ "МММ", — сказано в повідомленні.

Зазначимо, аферисти телефонують з Києва під різними іменами і кажуть, що за рішенням суду Мінфін зараз виплачує відповідну "компенсацію". Далі повідомляють, куди варто приїхати, щоб відновити квитанції, і який "податок" для цього необхідно сплатити.

У Мінфіні додали, що за статтею 152 Цивільного кодексу України акціонерне товариство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями, крім того, держава не брала на себе зобов'язань щодо здійснення будь-яких виплат акціонерам АТ "МММ".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Враховуючи це, інформація про здійснення зазначених виплат Мінфіном є неправдивою", — сказали в міністерстві.

У відомстві закликали українців — колишніх акціонерів "МММ" — звертатися до міліції у разі отримання ними таких телефонних дзвінків.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в селі Березівка під Києвом вибухнув скандал. Люди, які більше десятка років проживають у будинках на своїх ділянках почали дізнаватися, що їх нерухомість їм вже не належить.