Любите поїсти в ресторанах, чи пропустити келих пива у пабі? Будьте напоготові, адже серед офіціантів набуває популярності нова шахрайська схема.

В першу чергу це стосується безготівкових розрахунків. Ваш баланс може суттєво «схуднути», навіть не помітите коли і як це сталося.

Система працює просто і називається у колах сфери обслуговування «додатковий підробіток». Так, ви не помилилися, для когось цинічний грабіж – всього лише так звана «халтурка», не більше.

За допомогою переносного терміналу новачок збирає банківські дані клієнтів для більш досвідчених працівників. Ділять куш по половині, ну а якщо використовують стажера, то з ним можна, вочевидь, ділитися і меншою сумою.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

На вигляд у терміналі нічого особливого, але насправді він видає чек двічі: перший раз – «помилка зв’язку із банком» (якраз тоді і зчитується необхідна інформація), вдруге – видає нормальний розрахунок. Дуже зручно, адже невдоволеному відвідувачу завжди можна сказати: «Зверніться у відділення, яке обслуговує вашу карту, ми тут ні до чого».

Тож будьте пильними в таких ситуаціях. А краще – носіть із собою готівку, принаймні, про всяк випадок.

Дивіться: Як не стати жертвою шахраїв з кредитними картками

Як повідомляв портал «Знай.ua», українцям почали телефонувати шахраї, які представляються співробітниками Міністерства фінансів і пропонують вкладати гроші в МММ.