Українець вигадав цікавий спосіб, як економити на комуналці та самостійно отримувати електроенергію з підручних засобів. Житель Полтави Віталій Майборода запропонував добувати енергію зі звичайних металевих бочок.

Про це українець розповів на каналі в YouTube.

Майборода використав двохсотлітрові бочки жовтого і блакитного кольорів (щоб так патріотичненько) для створення вертикального роторного вітрогенератора. Він також зазначає, що до його винаходу можливе підключення автомобільного генератора потужністю один кіловат.

Чоловік додав, що завдяки вітрогенератору щомісяця можна буде отримувати 200-300 кіловат-годин електроенергії.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"За допомогою такої вітроустановки можна буде живити дачний будиночок, приватний будинок, гараж, дачу, кіоск, склад, будь-який об'єкт, який забажаєте. Він буде виробляти енергію за рахунок вітру. Безкоштовно", - запевнив українець.

Дивіться, як прауює диво-винахід

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям, які заборгували за комуналку, потрібно буде сплатити пеню, до того ж сума ростиме щодня.

Обленерго знову підніме тарифи. Компанії платитимуть за світло на 20% більше.