Під час поїздок у громадському транспорті, або на власному авто більшість із нас часто відчували слабкість, шум у вухах.

Як бути, якщо до місця призначення ще далеко, а почуваєте ви себе, м'яко кажучи, не дуже?

По-перше, запам'ятайте основні симптоми, котрі повинні вас насторожити, адже свідчать про порушення роботи вестибулярного апарату:

  • Головний біль
  • Безпричинне відчуття втоми
  • Загальний дискомфорт
  • Блідий колір обличчя та нудота
  • Запаморочення

Зазвичай під час таких проявів суттєво знижується тиск, або навпаки – трапляються його перепади. Універсальних методів лікування, звісно, не існує, але зменшити ризик можна наступним чином:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Дотримуйтесь дієти

Їсти краще за 1,5-2 години до поїздки, обирайте легкі, низькокалорійні продукти. Уникайте газованих напоїв, або молока.

Вестибулярне тренування

До компексу входять стрибки на батуті, плавання та спортивна гімнастика у воді. Якщо не впевнені у власних силах, зверніться до спеціалізованої клініки, де проводять подібні заняття і підбирають окремий комплекс препаратів. Перед поїздкою прийміть душ, заспокійливі пігулки і краще забудьте на кілька годин про цигарки, якщо палите.

Стояти в автобусі, метро, потягу краще вперед за ходом руху, але намагайтеся не концентруватися на тому, що відбувається за вікном. Прийміть зручну позу і перестаньте думати про буденне. А ще краще – просто поспіть. Тоді жодні ліки не знадобляться.

Дивіться: Згадати все. Поїздка в громадському транспорті

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явився негласний кодекс поведінки пасажирів у громадському транспорті.