В Україні запрацювала нова реформа в галузі інфраструктури. Влада вирішила позбутися маршруток та запропонувала альтернативу.

Нововедення анонсував глава Мінінфраструктури Володимир Омелян.

Уряд ухвалив зміни порядку проведення конкурсу на регулярних автобусних маршрутах та правил надання послуг на автомобільному транспорті.

"Це не політ в космос, за яким вчора спостерігали з захопленням, але це справжня революція у сфері автобусних перевезень", - сказав чиновник.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нові норми спрямовані на поліпшення безпеки та якості перевезень, а також створення умов для людей з інвалідністю.

Які зміни чекають на українців?

  • Оголосять конкурс на міжобласні автобусні маршрути.
  • У перевізників вимагатимуть обов'язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю в кількості 35% до кінця 2019, а з 2020 року - 50%;
  • Більше шансів на конкурсі матимуть перевізники, які представлять до послуг пасажирів автобуси з максимальною екологічністю та низькополі для зручності громадян, особливо осіб з обмеденимиможливостями.

За словами Омеляна, на черзі реформувати всю мережу громадських перевезень та налагодити взаємну співпрацю перевізників та автостанцій.

Скрябін "Маршрутка"

Як повідомляв портал "Знай.ua", житель Коцюбинського, що на Київщині зняв пікантний момент у маршрутці. Оголена пара примостилась прямо на моторному відсіку. Цей інцидент викликав шквал критики та насмішок в мережі.