Корпорація Apple підтвердила справжність вихідного коду завантажувача iBoot. Про це повідомляє CNET з посиланням на представника компанії.

“Старий вихідний код трирічної давності справді втік, — зазначили в Apple. — Але захищеність наших продуктів не залежить від збереження коду. Існує багато рівнів захисту, вбудованих в наші продукти, тому ми й закликаємо користувачів встановлювати нові версії системи, щоб підвищити безпеку".

Незважаючи на це, адвокати, які діють від особи Apple, все одно зажадали видалити исходники з GitHub, пише The Verge. Вони вказують, що опубліковані матеріали є власністю компанії і на них поширюється закон про захист авторських прав.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше в лютому анонім виклав на GitHub вихідний код завантажувача iBoot, який відповідає за процес завантаження iOS. З-за відсутності деяких файлів цей код також не вдасться зібрати, але це не заважає вивчати исходники для пошуку вразливостей. Ймовірно, ця витік також дозволить емулювати iOS на інші пристрої. Автор серії книг про операційні системи Apple Mac OS X і iOS Джонатан Левін (Jonathan Levin) заявив, що це найбільша витік в історії iPhone.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Google пішла по стопах Apple.