Спалах кору, з якої українці тільки почали справлятися, вдаряє з новою силою: в Одеській області активно поширюється агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul). Він провокує високий рівень захворюваності, а в разі зараження обертається серйозними ускладненнями.

Як повідомляє прес-служба обласної держадміністрації, про це заявив глава області Максим Степанов.



"Ми віддавали зразки в Національну лабораторію України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області", - сказав він. Відзначається, що близько 93% жителів області вже зробили щеплення від кору, хоча ще рік тому їх число було близько 20%.


Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

По іншим українським областям зараз розгулюють європейські зразки вірусу D8. І тільки в Одеській області, крім D8, виявили B3.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що фахівці створили препарат, одна доза якого здатна придушити ВІЛ.