Про початок наступу на сирійське місто Ракка, що знаходиться на півночі країни, оголосили курдські і арабські бійці, яких підтримує коаліція на чолі з США.

Сьогодні Ракка залишається головним оплотом терористичного угрупування "Ісламська держава", передає ВВС.

"Демократичні сили Сирії" вже заявили, що планують відбити від бойовиків райони на сході міста, у тому числі й важливі для зв'язку шляхи.

Читайте також: Пентагон придумав, як захопити форпост ІД

Учора місцева преса поширила повідомлення про те, що Ракка залишилася відрізаною від водопостачання. Причиною стало пошкодження головного трубопроводу внаслідок авіаударів країн-учасниць коаліції, що бомбила позиції терористів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Звільнення Ракки, як й іракського Мосула, від бойовиків "Ісламської держави" почалося в листопаді минулого року. За цей час повстанці відвоювали позиції в північній частині міста.

Як писав інформаційни портал "Знай.ua", про звільнення від терористів східної частини Мосулу заявив представник парламенту Іраку Хамам Хамоуді під час зустрічі з прем'єр-міністром Хайдером аль-Абаді.