Важливим свідком у справі про розстріли на Евромайдане виступав Міхеїл Саакашвілі.

Відомо, що сьогодні, 13 лютого його повинні були допитати в Святошинському районному суді Києва, розповів прокурор ГПУ Олексій Донський.

Як розповів прокурор, зусиллями сторони захисту до матеріалів суду був доданий документальний фільм, знятий в 2017 році італійським військовим кореспондентом Джианом Микалессином для каналу "Canale 5".

Згідно зібраної автором інформації, якісь особи, які представилися як громадяни Грузії Коба Нергадзе, Олександр Ревазишвили і Застави Кваратескелия, заявили, що саме вони виконували наказ про розстріли протестувальників на Майдані Незалежності взимку 2014 року. Двоє з них, розповідаючи свою версію подій, згадують Михайла Саакашвілі, зараховуючи його до організаторів розстрілів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Прокуратура провела власну перевірку, заявив Донський, і допитала Саакашвілі в рамках досудового розслідування. За підсумками допиту було встановлено, що наведені у фільмі "факти" не мають під собою ніякої реальної основи.

Він уточнив, що надалі будуть вживатися заходи для того, щоб допит все-таки відбувся, можливо у відеорежимі, однак всі необхідні юридичні процедури займуть як мінімум три-чотири місяці. Крім того, невідомо, чи погодиться Саакашвілі продовжувати давати свідчення, перебуваючи в іншій країні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі назвав те, що сталося з ним в Києві, викраденням.