Служити в армії, здавалося б, не найкраще заняття для прекрасної половини людства. Але за роки проявів неприкритої агресії та бойових дій на Сході на фронт пішли тисячі українських жінок.

Ці красуні готові відмовитися від материнства, забезпеченого життя поруч із чоловіком чи навіть успішної кар'єри заради того, аби захищати Батьківщину. Одна з них – випускниця Луганського обласного медичного коледжу, яка півтора роки тому уклала контракт із ЗСУ - старший солдат Вікторія Гальченко.

Згодом вона відправилася в зону проведення Антитерористичної операції, працювала там медичною сестрою відділення функціональної діагностики 59-го Військового мобільного госпіталю і врятувала десятки життів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Відомо, що за попередніми даними, станом на минулий рік жінок у лавах української армії нараховувалося близько 24 тисяч, з них на посадах офіцерів - 2916 жінок, полковника - 42 жінки. Припускають, що з урахуванням добровольців ця цифра значно перевищує офіційні показники.

Дивіться: як на передовій пліч-о-пліч служать жінки та чоловіки

Як повідомляв портал "Знай.ua", волонтери з гуманітарної місії "Чорний тюльпан" розповіли все про пошук та повернення тіл загиблих українських воїнів.