Підступний кір додав українцям ще більше проблем. На минулому тижні ще близько восьми сотень людей заразились вірусом. Медики знову зафіксували смертельний випадок, жертвою стала дитина.

Про це повідомив на брифінгу заступник генерального директора з інфекційних хвороб Центру громадського здоров'я МОЗ України Віктор Ляшко.

За даними МОЗ, за тиждень кір вклав на лікарняні ліжка 287 дорослих та 511 дітей. Для одного малюка ускладнення стали смертельними.

"Минулого тижня ми не спостерігали зростання захворюваності на кір. У цілому на кір захворіли 798 осіб, серед яких 287 дорослих і 511 дітей. Це на 14% менше, ніж на попередньому тижні. Вперше за період цього спалаху кору з 2017 року кількість нових випадків захворювання кір зменшилася. ми сподіваємося, що захворюваність знизиться і до літа ми вийдемо на нуль випадків кору ", - сказав представник Центру громадського здоров'я.

Найпроблемнішими виявились Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька, Одеська та Львівська області.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Ляшко нагадав, що вакцинація забезпечує захист від захворювання, однак специфічного лікування кору не існує.

"Невакцинованих дитини важко врятувати в будь-якій системі охорони здоров'я. Дієвим засобом захисту є вакцинація", - сказав Ляшко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", рівень захворюваності на кір в Україні зріс втричі та на сьогодні є наймасовішим у Європі.