Заява прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецкій, який, говорячи про переслідування євреїв в середні століття, фактично поставив в один ряд Хмельницького, Гітлера і Гіммлера, свідчить про вихід конфлікту між країнами на новий рівень.

Таку точку зору оприлюднив у Facebook постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

Дипломат нагадав, що нездатність Польщі в XVII столітті домовитися з козаками і гарантувати їм вольності в результаті завершилося тим, що спочатку Москва з'їла козаків, а потім і Польщу.

"Було б добре, якби про це говорили історики і популяризували знання, які запобігають повторенню трагедій. Але наша частина світу зараз так не працює. Заява польського прем'єра не тільки дасть вектор дій полякам, а й спровокує українців. Спіраль конфлікту виведена на новий рівень і це дуже сумно", - підкреслив він.

На думку Кулеби Україна повинна дати на цей випад Варшави "стриманий, але принципова відповідь".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Але дасться він важко. Набагато простіше уявити як згадається все - Перемишль, Холм, Андрусівське перемир'я і т.д. і т.п." - додав він.

"У Польщі, Угорщини, Росії та Україні історія почала визначати майбутнє. Це просто феноменально, як в XXI столітті історичні образи на швидкості 4G тягнуть ключову частину Східної Європи в прірву", - уклав він.

Прем'єр-міністр Польщі поставив Хмельницького в один ряд з Гітлером.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Польща порівняла повстання Хмельницького з Голокостом.