9 лютого по ЗМІ розлетілась новина про розгром бійців російської приватної військової компанії "Вагнер у Сирії. Інформація про численність втрат різниться – спочатку мова йшла про сотню вбитих, пізніше чисельність сягнула 215, потім перевалила за 600. Упевненості в правдивості цих даних немає, проте це стосується лише числа втрат. А ось у тому, що США завдало удару прихильникам режиму Асада і російським найманцям ПВК "Вагнер" в Сирії, сумнівів нема.

Що означає для світу така подія, і які висновки можна зробити, розповів заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко в ефірі ObozTV.

На думку експерта, ескалації протистояння, спровокованої Росією, не варто очікувати найближчим часом з тієї причини, що Путіну добряче "дали по руках".

"Країна, яка більшість проблем вирішує силою, розуміє лише мову силу. І якщо їм дали добряче по рукам в Сирії, їм вчасно дали по рукам, і вони зрозуміли, що нема смислу переходити Євфрат і займати нафтоносні регіони", - підкреслив Петренко.

За його словами, розгром колони російських найманців приватної військової компанії "Вагнер" американськими силами свідчить про те, що конфлікт в Сирії не зможуть вирішити ще багато років.

"Ми вже зрозуміли, що війна в Сирії не завершиться з розгромом Ісламської держави. І Туреччина ввела свої війська нібито для захисту своїх південних регіонів. Хоча тут були зрозумілі політичні цілі переслідування сирійських курдів", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще