Із запровадженням нової системи оплати аліментів в Україні створили і спеціальні мобільні групи із ліквідації подібної заборгованості.

Як підтвердили нещодавно у Міністерстві юстиції, перші схожі структури вже з’явилися в Київській та Запорізькій областях. Їх завдання полягає у проведенні так званої "роз’яснювальної роботи" серед державних виконавців про норми нового закону та посилення захисту прав дітей. Вказують і основні методи, котрі дозволено застосовувати до боржників.

На роботу в "групи ліквідації" наймають переважно спеціалістів з центрального та місцевих управлінь державної виконавчої служби Мін’юсту. Саме вони повинні закінчити всі етапи перевірки в регіонах до кінця поточного місяця. До переліку покарань входять суспільно корисні роботи, оплата за які піде на погашення “дитячого боргу”.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слід відзначити, що з початку лютого всім боржникам з аліментів заборонено виїзд з території України до повного виконання своїх фінансових зобов'язань і впродовж шести наступних місяців.

Дивіться: зміни в системи стягнення аліментів на дітей

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Міністерстві юстиції роз'яснили всі деталі отримання аліментів за новими стандартами.