Сьогодні, 13 лютого, Європейський суд із прав людини визнав законною відмову України здійснювати соцвиплати жителям на непідконтрольних територіях Донбасу.

Про це заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов написав у Facebook.

"ЄСПЛ підтвердив, що Україна зробила все можливе для забезпечення соціальними виплатами жителів окупованого Донбасу", – повідомив Півнів.

Крім того, Європейський суд встановив, що у зв'язку зі збройним конфліктом на Донбасі уряд України фізично не може платити пенсії на тимчасово неконтрольованої території. Тому даний факт не є порушенням Конвенції прав людини.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що законопроект про підвищення пенсій військовим пенсіонерам вже розроблений і вчора його направили на вивчення у всі силові відомства.