Рішення конфлікту між Україною і Угорщиною з питання мовної статті закону про утворення можливо і міститься у висновках Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії).

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Я вітаю рекомендації Венеціанської комісії, закликаю Україну більш уважно ознайомитися з цими рекомендаціями, тому що там є можливе рішення цієї проблеми між Україною і Угорщиною", - сказав Й.Столтенберг на прес-конференції у вівторок в Брюсселі.

Генсек НАТО зазначив, що закликав президентів обох країн знайти рішення цієї проблеми.

"Мова йде про те, як забезпечити баланс між правом отримувати освіту на національній мові, але при цьому вивчати свою мову", - сказав він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Разом з тим Й.Столтенберг підкреслив, що НАТО продовжує співпрацювати з Україною і надавати підтримку.

"Ми продовжуємо тісну співпрацю, підтримуємо територіальну цілісність, надаємо як практичну, так і політичну підтримку Україні... ми продовжимо працювати з Україною", - сказав генсек.

Угорщина агресивно відреагувала на закон України про освіту.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ще одна країна хоче відхапати частину України.