Сьогодні, 13 лютого, міністр закордонних справ Нідерландів Халбе Зейлстра подав у відставку після того, як зізнався в брехні про зустріч у 2006 році з президентом Росії Володимиром Путіним.

У той же час, зі слів глави компанії Shell Йєруна ван дер Віра він розповів про "велику Росію" з Україною, Білоруссю, Казахстаном і Балтикою, яку хотів би відновити Путін.

Як відомо, тоді ван дер Вір дійсно зустрічався з Путіним. Вони обговорювали ряд питань, а також президент Росії розповів про своє бачення "великої Росії". Зейлстра зі слів голови Shell розповів, що амбіції Путіна зводяться на тому, щоб відродити такі межі Росії.

"Я прекрасно чув, що він мав на увазі під "великою Росією", тому що він хоче повернути ту "велику Росію". І його відповідь: Росія, Білорусь, Україна і країни Балтії. І Казахстан було б приємно мати", - говорилося в заяві глави МЗС Нідерландів.

Також Єрун ван дер Вір підтвердив слова Зейлстры щодо розмови з Путіним і слів "велика Росія". Однак, за його словами, голландський міністр неправильно інтерпретував цю фразу. Путін мав на увазі, що така Росія по-справжньому більше за ті межі, які вона має зараз. Однак нічого агресивного Путін нібито не мав на увазі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначимо, що піти з посади він вирішив самостійно, адже прем'єр-міністр Марк Рютте не закликав Зейлстру йти з посади.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що акції скандально відомого українського олігарха Ріната Ахметова заморозили за рішенням суду Амстердама, прийнятого 5 січня.