У НАБУ підтвердили, що меру Одеси Геннадія Труханова передали підозру у привласненні і розтраті майна міста. Про це повідомила прес-служба бюро.

Так, кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК.

Зазначимо, що про підозру повідомлено ще трьом чиновникам мерії міста: заступнику міського голови, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, зазначили в НАБУ.

"Процесуальну дію скоєно в порядку ст. 278, ст. 135 КПК України (оскільки місцезнаходження зазначених осіб в даний час не встановлено) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси", - йдеться в повідомленні.

Крім того, співробітники НАБУ зараз встановлюють, де знаходяться підозрювані. У разі їх відсутності, буде вирішуватися питання про оголошення в розшук.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дивіться сюжет про Труханового

Також сьогодні, 13 лютого, затримано ще три людини (одна посадова особа мерії Одеси і двоє фізичних осіб-керівників компанії) в ході проведення слідчих дій у тому ж кримінальному провадженні, передає НАБУ.

Ще одній особі - оцінювачу - повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч 5 ст. 191, ст. 365-2 КК України.

При цьому в прес-службі бюро зазначили, що постанови про проведення обшуків у одеських чиновників детективи НАБУ отримали ще 18-19 грудня 2017 року. Однак 19-20 грудня 2017 року троє посадових осіб мерії виїхали за кордон і з тих пір не поверталися. На початку січня 2018 року виїхав за кордон і голова постійної комісії міськради.

Як з'ясувалося, підозрювані, на думку слідства, причетні до схеми нанесення збитків місцевому бюджету Одеси.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сьогодні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру мера Одеси Геннадія Труханова.