Заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір в одному з недавніх інтерв'ю розповів, що збільшення ролі стажу вирішило б проблему низьких пенсій для тих, хто отримував невелику зарплату.

"Роль заробітної плати у нас вища, ніж роль стажу. У нас пропорційна залежність. Людина, який платив внесок з середньої зарплати, отримає пенсію в два рази нижче, ніж той, хто платить внески із зарплати в два рази вище середньої. З одного боку, це правильно, так як і внесок вдвічі нижче. Але, з іншого боку, у нас роль стажу виходить не настільки високою..." - пояснив Шамбір.

За словами Миколи Шамбіра, українська влада розробляє більш вигідні умови виходу на пенсію.

"Тому в принципі варто подумати про збільшення ролі стажу. Хоча у нас є надбавка за стаж понад норми, але її роль незначна", - заявив Шамбір.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що законопроект про підвищення пенсій військовим пенсіонерам вже розроблений і сьогодні його направили на вивчення у всі силові відомства. Після він буде винесений на розгляд Верховної Ради.