В інтернеті з'явилося інтерв'ю одного з російських найманців ПВК "Вагнер", який вижив після атаки ВПС США в Сирії 7 лютого. Аудіозапис опублікував соратник терориста Ігоря Стрєлкова (Гиркина) Михайло Полынков, якому вдалося поговорити з бойовиком в госпіталі.

Найманець пояснив, що перед тим як потрапити в Сирію бійці укладають контракт з якоюсь фірмою «Европолис» як «господарники, геодезисти, топографисты».

"Відмовляємося від орденів, медалей, і їдемо в Сирійську Арабську Республіку ознайомитися з політичною атмосферою", – розповів він.

За його словами, 7 лютого під удар потрапили три загони загальною чисельністю до 800-900 осіб. У тому числі група найманців, раніше воювали на Донбасі на стороні терористів «ЛДНР».

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Танковий підрозділ було, тилові всякі, артдивизион, міномети...", – пояснив терорист.

Найманець розповів, що вони форсували річку Євфрат за кілька днів до зіткнення з американськими військами, а на вечір 7 лютого у них був «запланований штурм», який і закінчився повним розгромом.

"Американці в будь-якому разі знали, що там росіяни... Там тільки російська мова в ефірі була», — пояснив терорист, підкресливши, що "втрати в Сирії були кожну відрядження, але такого ще не було ніколи".

Дивіться: Останній бій ЧВК "Вагнер"

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про чергову бійню в Сирії.